Associació d'amics del camí de Pallerols de Rialb a Andorra
 
Fenollet

                                 

            El proper dia 9 de febrer, fem la tradicional Caminada mensual dels segons dissabtes de mes. Aquest mes anirem des de les Masies de Nargó a la Vall de Cabó, passant per Fenollet.

 

            El nom de Fenollet ens convida a fer alguns comentaris:

 

1)      És una casa de pagès molt ben situada en el camí antic que anava dels Pallars a l'Alt Urgell. Era una casa de molt de pas, en especial per les fires de bestiar de Salàs de Pallars i d'Organyà, ja que estava situada dins d'aquest important itinerari. (Podeu veure la notícia de la mort de l'Eugeni Coll, del dia 10 de maig de 2007).

 

2)      Durant la guerra del 36-39, pràcticament cada 15 dies hi passava una expedició de fugitius.

 

3)      En Josep Cirera, guia de l'expedició del novembre de 1937, hi passava sovint ja que les àvies del Cirera i de l'Eugeni Coll eren germanes. Es deien Sin de cognom. La mare del Cirera es deia Maria Fàbrega Sin i la mare de l'Eugeni, Rosa Campàs Sin.

 

4)      Sant Josepmaria Escrivà hi va sojornar el dia 29 de novembre de 1937. Aquí van consumir totes les formes que portava i que havia consagrat a la missa del dia 28 a la Ribalera.

Tots recordaven anys després el magnífic menjar que els hi van donar en aquesta casa. Si hi aneu a menjar avui, continuen amb la mateixa tònica.

Aquí també deixaren la major part de coses que portaven, ja que suposava molt de pes i els hi era un destorb per caminar.  

 

            A la Caminada del dia 9 podrem comentar totes aquestes coses, llegint els documents històrics de l'època.

 

Per a més informació entreu a la web i posar la paraula Fenollet en el Buscador.

 

            En referència a aquest escrit podreu donar les vostres opinions sobre la Caminada del dia 9, de les Masies de Nargó a la Vall de Cabó, passant per Fenollet.

Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612