Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Noticies > D'Irlanda a Pallerols i Andorra
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
 
D'Irlanda a Pallerols i Andorra  Caminades - Ruta 1Caminades - Ruta 2Caminades - Ruta 4Caminades - Ruta 6    

Una apassionant aventura per a tota la família. No importa l'edat o condició física. Ens adaptem a les vostres necessitats

   

inserir comentarisinserir comentaris
veure comentarisveure comentaris (15)

imagen1
     
A la Cabana de Sant Rafel      

Un grup d'escolars irlandesos, acompanyats pels seus monitors, van arribar a Pallerols el dimecres 26 de juny i es van quedar durant quatre dies fent alguns trams del Camí d'Andorra. Adjuntem un breu relat de les seves experiències

Vam recórrer tres etapes del Camí d'Andorra, seguint les marques blaves i grogues que indiquen la ruta que va fer sant Josepmaria i els seus acompanyants al novembre-desembre de 1937. En això ens va ajudar molt el Ramon Camats, qui ens va donar explicacions detallades de diversos llocs, com el pont Peramola, la Rectoria i l'Església de Pallerols, i el paller de Peramola. És de molta utilitat per a la planificació del viatge el llibre Camí d'Andorra, de Jordi Piferrer, que està escrit en tres idiomes, sobretot pels plànols i horaris de les diferents rutes.

En quan al recorregut per la muntanya, estem molt agraïts a l'Octavio Rico, qui va seleccionar de manera experta les parts de la ruta que estaven protegides amb l'ombra dels arbres, ja que el clima local fou molt càlid durant aquests dies. El primer dia vam fer una excursió a la Casa del Corb i ens va impressionar la forma en què es va crear la cova. Les vistes eren espectaculars des de fora de la casa. Després caminàrem al voltant de la Roca del Corb i vam baixar per la vall que porta a la Casa de Juncàs i d'allí al pont sobre el Pantà d'Oliana. Després d'un bon bany, tornàrem a les instal·lacions de Pallerols, on vam preparar un bon sopar a la cuina ben equipada i al menjador que està disponible per a grups que pernocten a Pallerols. Tots vam poder dormir allà: els joves en una zona per a ells i la gent gran en altres sales diferents.

   
     
Anar al text  Ir al texto 
   
En el refugi de Pallerols
 - En el refugi de Pallerols
   
   
     
A la muntanya del Corb
 - A la muntanya del Corb
   
   
     

 -
   
   
     
Bany en el pantà d'Oliana
 - Bany en el pantà d'Oliana
   
   
     
A l'oratori de Canòlich
 - A l'oratori de Canòlich
   
   
     
Baixant cap a Sant Julià de Lòria
 - Baixant cap a Sant Julià de Lòria
   
   
     
Davant l'església de Sant Julià de Lòria
 - Davant l'església de Sant Julià de Lòria
   
   
     

 -
   
   
     
Davant del Centre Cultural de Sant Julià de Lòria
 - Davant del Centre Cultural de Sant Julià de Lòria
   
   
     

L'endemà, divendres 28, ens llevàrem molt d'hora i ens vam unir a Aravell amb un grup de València i Màlaga per fer una caminada conjunta fins a la Collada de la Torre i d'allà vam baixar al riu de Civís, al punt d'accés al Barranc de la Cabra Morta. Per aquesta vegada no teníem intenció d'escalar el barranc, però el contemplàrem des de la carretera. Els grups de València i Màlaga van acampar durant la nit a la muntanya, ¡una cosa que podríem intentar fer la propera vegada! El descens a través dels boscos va ser encantador i tots es van alegrar en completar aquesta caminada. Tornem a Pallerols i vam tenir una missa a la nit, seguida d'un bon sopar.

El dissabte 29 vam anar a l'Oratori de la Mare de Déu de Canòlich, patrona de Sant Julià de Lòria, que està en el lloc on al 1937 sant Josepmaria i els seus acompanyants van resar la Salve Regina en acció de gràcies per haver arribat a Andorra. Estan representats en la pintura de la capella. Des d'aquest punt vam començar una caminada que ens portaria fins a Sant Julià de Lòria cobrint l'etapa final de l'expedició de 1937. Vam arribar a temps per assistir a la missa en honor de sant Josepmaria que se celebrava aquest dia a l'església, on una escultura de sant Josepmaria, en bronze, commemora la seva visita al Santíssim Sagrament en aquesta església el 2 de desembre de 1937. Va ser la primera vegada que va poder visitar una església no profanada, des de juliol de 1936, quan va esclatar la Guerra Civil Espanyola.

El sacerdot que venia amb nosaltres, Mn. Donncha, va ser un dels cinc sacerdots que van concelebrar a la missa. Ens va commoure la càlida benvinguda del rector, Mn. Pepe Chisvert. De fet, ens sentírem aclaparats que ens convidessin al dinar que es celebrava després de la missa i que ens demanessin que cantéssim una cançó irlandesa per als assistents. Va ser una experiència que mai oblidarem. Aquesta nit, quan vam tornar a Pallerols, vam decidir fer una caminada de "bonificació" per veure la cabana de Sant Rafael i vam quedar encantats amb la caminada. Vam tenir una bona tertúlia a la zona de la cabana, que té una àrea agradable per seure. Va ser un dia memorable.

El nostre grup estava format pel Dr. Ezequiel Mercau, Santiago Pampillon, el Dr. Pat Gill, Ruairi McGinn i Mn. Donncha Ó hAodha, com a monitors. Després hi havia els nois joves: Conor Treacy, Daniel Geoghegan, Kenneth McDermott, Miguel González Arévalo, Seánie O hAodha (qui va fer un discurs i presentació davant Ramon Camats en el dinar de Sant Julià de Lòria), Seán Keane, Ciarán Black i Ruben Fernández González.

Esperem tornar en el futur, per fer més trams del Camí d'Andorra.
   

 15 Comentaris
   
  Autor Senan Carroll 12/09/2019 | 12/09/2019
   Comentari Most impressed by a wonderful group in a very special environment which must have been thoroughly uplifting for all.
   
  Autor Conor | 17/08/2019
   Comentari El viaje a España y Andorra fue increíble! El paisaje era encantador desde la cima de cada montaña. Mi caminata favorita fue la subida al Collado de la Torre porque pude hacer nuevos amigos con los españoles de Valencia y Málaga y porque había algunas fuentes de agua en el camino. Tuvimos la suerte de obtener permiso para permanecer en Pallerols ya que la casa era muy cómoda y era muy fácil de cocinar y lo suficientemente espaciosa para que todo el grupo comiera cómodamente. La misa después de la última caminata fue muy interesante porque estaba en un idioma diferente y porque la iglesia era hermosa. ¡Después de la misa nos invitaron a una deliciosa comida de tres platos, nos trataron como a la realeza! Tengo mucha suerte de haber emprendido el viaje y espero volver a España, los Pirineos y Andorra nuevamente. También estoy profundamente agradecido con todos los organizadores por hacer posible este viaje.
   
  Autor Daniel | 17/08/2019
   Comentari Realmente me encantó quedarme en Pallerols ya que siempre era agradable y fresco en la casa cuando regresábamos de una caminata, las duchas también eran geniales. Andorra era 'estupendo' porque es realmente genial caminar por la montaña y ver la ciudad en el valle debajo de nosotros. La misa también fue muy interesante en Pallerols porque San Josemaría se quedó allí por un tiempo al escapar de la Guerra Civil española.
   
  Autor Seánie | | 17/08/2019
   Comentari Comentario He reflexionado sobre nuestro maravilloso viaje a España y Andorra muchas veces este verano. Cada vez que aparece una sonrisa contagiosa y me siento muy agradecido; tantas bendiciones, amistades, experiencias, caminatas, paisajes impresionantes y todo tan alegre. Jugar el partido de fútbol y visitar el Camp Nou fue muy emocionante para mí. La amabilidad y la hospitalidad que nos brindaron en Andorra fue humillante. Nos hicieron sentir muy especiales e incluidos. Lo más destacado para mí fue Torreciudad. Recé en particular por una intención especial y sentí una gran esperanza y paz allí. Aprecio la oportunidad que me dieron y practicar mi español entre todos mis amigos, nuevos y viejos, fue fantástico. Gracias a los organizadores. Todos ustedes son realmente muy divertidos. Beannachtaí.
   
  Autor Kennet (Traducción al castellano) | 17/08/2019
   Comentari Nuestro viaje a España fue una experiencia única en la vida. Realmente disfruté del estadio Nou Camp y de vencer a los españoles en nuestro partido de fútbol. Me encantaron las naranjas para combinar con mi cabello. Las piscinas eran refrescantes y muy divertidas.
Fue una gran experiencia ser un recaudador de dinero en la misa en Andorra después del último día de nuestra caminata. Las iglesias que visitamos eran impresionantes.
La caminata fue dura pero las vistas hicieron que valiera la pena. Me sorprendió que no me quemara en el calor sofocante.
Fue increíble seguir los pasos de San Josemaría sabiendo que había caminado en la misma área en invierno, huyendo de la guerra civil española.
Nos sentimos como en casa con los españoles que fueron tan amables con nosotros. Finalmente, me gustaría agradecer a nuestros mentores que se organizaron y nos vigilaron durante la duración del viaje.
Fue una experiencia que nunca olvidaré.
   
  Autor Kenneth | 04/08/2019
   Comentari Our trip to Spain was a once in a lifetime experience. I really enjoyed Nou Camp stadium and beating the Spanish in our football match. I loved the oranges to match with my hair. The pools were refreshing and lots of fun.
It was a great experience to be a money collector at the mass in Andorra after the last day of our hike. The churches we visited were stunning.
The hiking was tough but the views made it all worthwhile. I was surprised I didn't get burnt in the sweltering heat.
It was amazing to follow in St. Josemaria's footsteps knowing he'd hiked in the same area in winter, fleeing the Spanish civil war.
We felt at home around the Spanish who were so kind to us. Finally, I would like to thank our mentors who organised and kept an eye on us for the duration of the trip.
It was an experience I will never forget.
   
  Autor Seánie | 03/08/2019
   Comentari I have reflected on our wonderful trip to Spain and Andorra many times this Summer. Each time an infectious smile appears and I feel so grateful; so many blessings, friendships, experiences, hikes, breathtaking scenery and all so joyful. Playing the soccer match and visiting Camp Nou was very exciting for me.⚽️⚽️ The kindness and hospitality extended to us in Andorra was humbling. We were made to feel so special and included. The highlight for me was Torreciudad. I prayed in particular for a special intention and I felt great hope and peace there. I appreciate the opportunity I was given and practising my Spanish amongst all my friends, new and old was fantastic. Thanks to the Organisers. You are all genuinely good fun to be around. Beannachtaí.
   
  Autor Daniel | 26/07/2019
   Comentari I really loved staying in Pallerols as it was always nice and cool in the house when we arrived back from a hike , the showers were great as well. Andorra was 'estupendo' because it's really cool walking down the mountain and seeing the town in the valley beneath us. The mass was also very interesting in Pallerols because St. Josemaria stayed there for a while when escaping the Spanish Civil War.
   
  Autor Conor | 16/07/2019
   Comentari The trip to Spain and Andorra was amazing! The scenery was lovely from the top of each mountain. My favourite hike was the hike up Collado de la Torre because I got to make new friends with the Spanish guys from Valencia and Malaga and because there was a few water fountains on the way down. We were blessed to get permission to stay in Pallerols as the house was very comfortable and it was very easy to cook and spacious enough for the whole group to eat comfortably. The mass after the last hike was very interesting because it was in a different language and because the church was beautiful. After the mass we were invited to a delicious three course meal, we were treated like royalty! I am very lucky to have gone on the trip and I hope to return to Spain, the Pyrenees and Andorra again. I also am deeply grateful to all the organizers for making this trip possible.
   
  Autor Ken Gordon | 16/07/2019
   Comentari Wonderful event. Wonderful people
   
  Autor Jordi | 15/07/2019
   Comentari Molt bé, Lara.
Avisa abans de venir que t'atendrem com et mereixes.
   
  Autor Lara Sangrà  | 15/07/2019
   Comentari Veig que hi ha bastant moviment per Pallerols. Molt be. Aviam si d,aquest estiu no passa que ving a fer una visita. Estaré bastant aprop 🙂
   
  Autor Tino | 14/07/2019
   Comentari Es impresionante ver a esta colla de adolescentes y sus monitores haciendo el Camí d'Andorra.
Eso si que es una nueva generación y gente simpática
Fantástico reportaje. Felicidades
   
  Autor D. Joan Portavella | 14/07/2019
   Comentari Hope and pray that many more go to the Cami d’Andorra,
   
  Autor Florentí | 14/07/2019
   Comentari Els vaig conèixer i realment eren espectaculars Son el futur!
   
   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat
Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.

   
     


Pallerols de Rialb, 9 dejuliol de 2019
©2019. Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra   
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612