Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Noticies > Crònica de la Caminada de Cal Roger a Mas d'Alins
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
 
Crònica de la Caminada de Cal Roger a Mas d'Alins  Caminades - Ruta 6    
A les 9.00h del matí del dia 4 de juny de 2005 ens reunirem a la gasolinera Valentí de Montferrer, setze expedicionaris i la clàssica gossa de l'Àngel, la "Rossa", que tot i la pallissa que li vàrem donar a la pujada de l'Aubenç, el passat dia 8 de maig de 2005, ha volgut repetir una altra pallissa al pujar el Barranc de la Cabra Morta. La gent que vàrem caminar veníem de diferents indrets: Barcelona, Girona, Lleida, Igualada, Solsona, Organyà i Andorra. Una vegada més han repetit també els dos Joseps de 10 anys i l'Enric de 13 anys, el que mostra que aquestes Caminades, tot i la seva innegable duresa, són per a totes les edats.    

inserir comentarisinserir comentaris

Pujàrem amb cotxes fins a Cal Roger i d'aquí cap al Coll Peixader, a on descansàrem una mica. A continuació baixàrem pel frondós bosc de Cogoll fins al riu de Civís, a on tornàrem a descansar. Finalment pujàrem el Barranc de la Cabra Morta, que una vegada superat vàrem fer un bon dinar. Cap a les 16.30h de la tarda arribàrem a Argolell després de passar pel davant de les Bordes de Lluçà i l'ermita derruïda de Santa Maria de Feners.

   
     
Anar al text  Ir al texto 
   
Pujant cap el Coll Peixader
 - Pujant cap el Coll Peixader
Baixant pel bosc de Cogoll
 - Baixant pel bosc de Cogoll
Pujant el Barranc de la Cabra Morta
 - Pujant el Barranc de la Cabra Morta
Al cim del Barranc de la Cabra Morta. Al fons el Coll Peixader i el bosc de Cogoll
 - Al cim del Barranc de la Cabra Morta. Al fons el Coll Peixader i el bosc de Cogoll
Descansant al Coll Peixader
 - Descansant al Coll Peixader
Baixant pel bosc de Cogoll
 - Baixant pel bosc de Cogoll
Pujant el Barranc de la Cabra Morta
 - Pujant el Barranc de la Cabra Morta
 
   

Arribats a Argolell, Mn. Pere Pasqual va celebrar la Santa Missa a la que hi assistiren també gent del poble. El motiu de la celebració de la Santa Missa era doble: per una part celebràvem la tradicional festa de Santa Maria de Feners, i per altra l'oferírem en sufragi per l'ànima del nostre amic en Pere Fusté de Cal Sintet, mort el passat dia 3 d'abril. Es va col·locar en un lloc preferent i ben visible la imatge romànica de Santa Maria de Feners.

Assistiren a la Missa, la viuda d'en Pere, la Paquita de Cal Sintet, i el seu fill Josep que des de fa uns 10 anys porta la casa de Mas d'Alins; el Francesc Duró de Cal Caminal, amb la seva cunyada i el fill i la filla d'aquesta; el Fidel Pujol, de Cal Cadena, que ara viu a Andorra i la dona de Cal Martí.

La Caminada va durar unes 6 hores i, al igual que les anteriors, ha estat també un altre èxit. Adjuntem unes fotografies que mostren alguns aspectes d'aquesta Caminada i també adjuntem -a l'apartat documents- un extracte del llibre "Travessant la nit" referent al tram que vàrem caminar. Com sabeu, aquest llibre resumeix la història de l'expedició en la que hi anava Sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, que a la tardor de l'any 1937 va fer aquest Camí i que ens serveix de guia per redescobrir l'itinerari.
   

   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat
Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.

   
     


Lleida, 1 de juliol de 2005
©2005. Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra   
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612