Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Noticies > Llibre ''El pas dels Pirineus''
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
 
Llibre ''El pas dels Pirineus''  Jornadas i Estudis    
Un llibre indispensable per a conèixer a fons l'expedició de sant Josepmaria    

inserir comentarisinserir comentaris
veure comentarisveure comentaris (13)

imagen1
     
Portada del llibre      

 

El passat mes de juliol s'ha editat el llibre "El pas dels Pirineus", de Jordi Piferrer. Pagès editors (Lleida)

 

El llibre té 326 pàgines i 140 fotografies i plànols. Aquesta primera edició és en català. No obstant, els documents històrics estan en castellà, que fou l'idioma en que foren escrits. L'edició en castellà i en anglès sortiran a principis de l'any 2013.

 

El llibre consta de dues parts:

 

En la primera part -de 208 pàgines- l'autor es limita gairebé a posar a l'abast del lector els escrits històrics -molts d'ells inèdits- de l'expedició en la que hi anava sant Josepmaria Escrivà de Balaguer a la tardor de 1937, coordinant-los entre ells i afegint-hi els comentaris, esquemes, fotos i plànols imprescindibles per ajudar a situar-los en el seu lloc i el seu moment. El protagonisme el tenen aquests textos, que foren tots escrits en castellà, i s'ha optat per no afegir-hi res que els pugui fer ombra. Sí, però, que s'hi han posat algunes anotacions, sobretot de tipus geogràfic, que poden ajudar a entendre el relat.

Alguns aclariments més complexes -a vegades importants- però que farien el relat principal menys lineal, s'han recollit en l'apartat Aclariments, al final de la primera part del llibre.

L'estudi en profunditat dels documents històrics -vuit en total- més les converses que al llarg de cinc anys ha mantingut Jordi Piferrer amb el guia de l'expedició Josep Cirera i amb molta altra gent del territori, ha permès fer un estudi molt acurat del que fou l'expedició de sant Josepmaria.

 

La segona part -de 118 pàgines- analitza 15 expedicions més, de manera que el llibre presenta en el seu conjunt una informació detallada per fer-se càrrec del que foren aquelles expedicions d'evasió a través dels Pirineus durant la Guerra Civil espanyola, la repressió posterior i la produïda per l'ocupació nazi del sud de França, en la Segona Guerra Mundial.

 

El pròleg és de Mons. Joan-Enric Vives, arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra.

 

Un llibre indispensable per conèixer a fons l'expedició de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer i altres expedicions -onze d'elles inèdites- que es poden seguir en aquest llibre.

 

Nota.- El preu del llibre és de 24 €, més les despeses d'enviament. Podeu fer les comandes a través d'aquesta web, indicant l'adreça de recepció del llibre. Tot seguit, ens posarem en contacte amb vosaltres.

   
     
   

 13 Comentaris
   
  Autor Mario Miras | 01/09/2012
   Comentari Felicidades jordi tengo unas ganas de que lo saquen en castellano para leerme este fantastico relato.Muchas gracias.
   
  Autor Carlos Egido | 08/08/2012
   Comentari El libro es muy interesante y cuando lo empiezas no puedes dejar de leerlo. Felicito al autor por el excelente trabajo.
   
  Autor Emilio | 07/08/2012
   Comentari ¡Fantástico trabajo Jordi! Muchas gracias por tu esfuerzo. Espero como agua de mayo esa edición en castellano para no perderme ni un detalle.
   
  Autor Anthony Salvia | 07/08/2012
   Comentari Magnific. Felicitats al autor.
   
  Autor Ricard Estarriol | 07/08/2012
   Comentari Estic llegint el llibre amb verdadera fruició. Felicito a l'autor per la seva bona feina.
   
  Autor Alex Porqueras | 04/08/2012
   Comentari Fa prop d'un any vaig fer una gran part del camí integral que va fer Sant Josepmaria creuant les muntanyes. Amb ganes llegiré el llibre per acabar de gaudir i recordar aquells moments.
Gracies a l'autor.
   
  Autor Francesc Roca | 04/08/2012
   Comentari Serà un bon llibre per aquest estiu.
   
  Autor Ignasi Forcada | 04/08/2012
   Comentari Un llibe esplèndid en tots els sentits que cal llegir i difondre. Felicitats a l'autor.
   
  Autor Lluís Tusquellas | 04/08/2012
   Comentari L'he començat a llegir; molt interessant.
   
  Autor Mercè Betriu | 04/08/2012
   Comentari Enhorabona Jordi !!!! Molt bona feina, i molt encertada la publicació. Ocasió de conèixer i entendre millor els camins d'evasió, aprofundir en l'expedició de sant Josepmaria i descobrir el seu missatge enmig de les dificultats. I tot plegat commemorar-ho en els actes del pròxim 75è aniversari.
   
  Autor Ignasi Sala | 04/08/2012
   Comentari Muy buen trabajo. Felicito al autor. En la autoventa de libros del Oratorio de Santa María de Bonaigua lo tienen.
   
  Autor Ángela | 04/08/2012
   Comentari ¡Qué buen trabajo de difusión de esta apasionante historia reciente! Estaré ausente este mes de Agosto pero, en Septiembre pienso hacerme con 1 ejemplar. Saludos, gracias, feliz verano.
   
  Autor JOSE LUIS FERNANDEZ  | 04/08/2012
   Comentari Magnific. Exhaustiu.Molt bé treballat . Felicitats al autor i col.laboradors.Descriu amb molt detalls la vida dels perseguits i també obre llineas de investigació sobre els perseguidors , els seus ideals i ambients
   
   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat
Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.

   
     


Pallerols de Rialb, 3 d'agost de 2012
©2012. Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra   
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612