Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Noticies > Ha mort ''el Minguet''
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
 
Ha mort ''el Minguet''  SocisPallerols    

Expert en camins tradicionals de la Baronia de Rialb

   

inserir comentarisinserir comentaris
veure comentarisveure comentaris (15)

imagen1
     
'El Minguet' davant l'església de Pallerols      

 

            El passat 20 de maig va morir a Lleida en Domingo Inglavaga i Campabadal, conegut per "el Minguet". Era de Cal Guardiola, de Pallerols de Rialb.

Va ser una gran amic i col·laborador del Camí d'Andorra i del Projecte de Pallerols, que estimava i difonia amb entusiasme. Va participar activament en totes les festes que organitzàvem i col·laborà en els treballs per la recuperació de camins antics i tradicionals de la zona.

Havia treballat més de 20 anys com a Guarda Jurat de la zona de Pallerols, de manera que coneixia pam a pam tot el territori. Si algú volia conèixer els límits de les parcel·les i de les propietats acudia al Minguet.

La seva experiència i coneixement del territori ens va ser de molta utilitat, ja que gràcies a ell vam descobrir els camins antics que ara estem emprant a la zona de Pallerols: el camí vell de l'Arçosa fins a la caseta de la Mora, els camins de pujada i baixada a la Cabana de Sant Rafel, el camí del Banyador, el camí vell de Vilaró, el camí de la Font de Pallerols, el camí de la Font de Comalpou, el camí ramader de la carena per Montlleví, . . .

A més de la recuperació d'antics camins, va participar activament en els camps de treball que vam fer amb gent jove els últims anys: en la reconstrucció de la Cabana de Sant Rafel (La Barraca dels Capellans, que diuen a la zona), va descobrir unes restes de cendra de l'antiga Cabana de Carboners que ajudà a situar amb exactitud l'emplaçament de la Cabana. També gràcies a la seva col·laboració vam recuperar la Font de Pallerols, que estava totalment perduda, i vam situar els límits de l'Hort de la Rectoria, que vam netejar i recuperar.

 

   
     
Anar al text  Ir al texto 
   
En Minguet descobrint restes de cendra que situen amb exactitud l’emplaçament de la antiga Cabana de Sant Rafel
 - En Minguet descobrint restes de cendra que situen amb exactitud l’emplaçament de la antiga Cabana de Sant Rafel
+ clic per ampliar
En Minguet conversa amb la Marina de Ca l’Empordanès amb el diploma de Soci Col•laborador
 - En Minguet conversa amb la Marina de Ca l’Empordanès amb el diploma de Soci Col•laborador
+ clic per ampliar
En Minguet i l’alcalde de la Baronia, Pere Prat, a l’església de Pallerols. Al darrera, el matrimoni Jordi Mòdol i Mercè Betriu, de Lleida
 - En Minguet i l’alcalde de la Baronia, Pere Prat, a l’església de Pallerols. Al darrera, el matrimoni Jordi Mòdol i Mercè Betriu, de Lleida
+ clic per ampliar
En Minguet al costat d'en Jordi Pasques, la primera vegada que pujàrem l'Aubenç per la Canal de la Jaça, el 6 de juliol de 2004
 - En Minguet al costat d'en Jordi Pasques, la primera vegada que pujàrem l'Aubenç per la Canal de la Jaça, el 6 de juliol de 2004
+ clic per ampliar
En Minguet parla amb Mn. Enric Moliné, durant la Festa de la Trobada de la Rosa
 - En Minguet parla amb Mn. Enric Moliné, durant la Festa de la Trobada de la Rosa
+ clic per ampliar
En Minguet i la Marina a l’església de Pallerols, entre l’alcalde de la Baronia, Pere Prat, i en Francesc Penella
 - En Minguet i la Marina a l’església de Pallerols, entre l’alcalde de la Baronia, Pere Prat, i en Francesc Penella
+ clic per ampliar
En Minguet i la Marina a l’antiga escola de Pallerols, durant una celebració de la Festa de la Trobada de la Rosa
 - En Minguet i la Marina a l’antiga escola de Pallerols, durant una celebració de la Festa de la Trobada de la Rosa
+ clic per ampliar
En Minguet, entre Jordi Piferrer i Benjamí Argelich, durant un camp de treball per a la recuperació de la Font de Pallerols, al juliol de 2008
 - En Minguet, entre Jordi Piferrer i Benjamí Argelich, durant un camp de treball per a la recuperació de la Font de Pallerols, al juliol de 2008
+ clic per ampliar
 
   

 

Tenia molta il·lusió en la reconstrucció de la Rectoria de Pallerols, que si Déu vol tindrem acabada el novembre del 2012.

Ara des del cel ens hi ajudarà i ho podrà veure i alegrar-se amb nosaltres! Perquè això sigui una realitat necessitem molta gent que com ell s’apassioni per aquest projecte i hi col·labori amb l’entusiasme i dedicació amb que ell ho va fer.

Gràcies Minguet!

Properament farem una missa a Pallerols per la seva ànima. A través d’aquesta mateixa web us avisarem amb temps.

 

Nota.- Agrairem que tothom que tingui records de la seva vida ho publiqui en els Comentaris d’aquesta notícia.

 
   

 15 Comentaris
   
  Autor Julián Gutiérrez i Marti | 09/06/2010
   Comentari No vaig tenir l'oportunitat de conèixer el Minguet, però les meves oracions per ell i per tots els que han dedicat els seus millors esforços a aquesta pagina de l'historia de Sant Josepmaria. Una abraçada des de Granada i moltes gràcies per les noticies que rep periodicament de Pallerols.
   
  Autor Conxa | 08/06/2010
   Comentari Gràcies Minguet per la teva gran tasca; m'ha sobtat la teva mort. Sé del cert que vares ser un gran col·laborador, que gaudies amb el que feies, que tenies il.lusió per la reconstrucció de la Rectoria, i també sé que continuaràs ajudant; et tindré present en el meus records i des d'aquestes línies vull acompanyar en el seu dolor a la teva família. Gràcies per tot el que has fet i el que faràs.
   
  Autor D. Eduardo Díaz (México) | 07/06/2010
   Comentari No conocí a Minguet pero el año pasado pude estar en Pallerols y disfrutar lo que han hecho todos por este sitio tan entrañable para todos. Rezo por su eterno descanso y encomiendo a tdoos los "amigos del camino".
   
  Autor Josep Espunyes | 07/06/2010
   Comentari No en sabia res, de la mort del Minguet, però creu que em dol. Ara
feia temps que no ens havíem vist, però anys ha havia tingut el goig de fer-la petar amb ell sobre diverses coses de la Baronia de Rialb, una terra que coneixia tan bé com casa seva, perquè de fet tota la Baronia de Rialb era casa seva. En conservo i en conservaré un bon record.
En la ressenya dels vells camins que us va ajudar a recuperar, parles del camí del Banyador. Aquest topònim avui pateix una corrupció de llenguatge, com tants i tants d'altres, ja que el nom veritable és Banyadils. Hi ha, si no s'ha perdut, la font dels Banyadils. Algun dia, si tinc temps, n'estudiaré l'etimologia.
A reveure,
   
  Autor Cristina Casals Massó (Esplugues de Llobregat) | 07/06/2010
   Comentari Todos los que hemos ido alguna vez a Pallerols con motivo de algún acontecimiento hemos visto y conocido a Minguet. Ruego especialmente por su alma y por su familia. Ahora hará el camino con San Josemaría y se lo pasará en grande. Tiene el cielo asegurado por tanto bien que ha hecho. Muchísimas gracias, Minguet!.
   
  Autor Xavier Campmany | 07/06/2010
   Comentari El meu condol per a la família i afins. Els que fem servir els camins recuperats sempre guardarem un record agraït.
   
  Autor Don Geraldo Morujão - Viseu (Portugal) | 07/06/2010
   Comentari Aun que no lo conocía personalmente, siento su partida de este mundo. Yo me aproveché de su labor, como tantos y tantos que dan gacias a Diós por lo que ha hecho. Que el Señor le pague por tanto bien! Rezo por su alma y espero que desde el cielo me ayude a concretizar una visita más a esos «lugares santos», santificados con el paso de grandes santos.
   
  Autor Don José Antonio García-Prieto S. (Pamplona) 7-VI-10 | 07/06/2010
   Comentari Al recibir la noticia, rezo ya un responso por Minguet y, mañana, lo tendré especialmente presente en la Santa Misa. Descanse en la paz del Señor. No lo conocía personalmente.
   
  Autor Jose Luis Fernandez | 07/06/2010
   Comentari expresso a la familia de en Minguet el meu mes sincer condol i la pregaria per seu etern descans , unit al agraiment per la seva entusiasta dedicacio al cami
   
  Autor Llorenç Estival | 07/06/2010
   Comentari El meu condol a tota la familia.
   
  Autor José Luis de Prada (Roma) | 07/06/2010
   Comentari No vaig tenir la sort de conèixer el Minguet, però vaig gaudir del que ell i altres com ell han fet pel Camí. Aprofito l'ocasió per pregar pel Daniel Puch, que ens va deixar fa poc més d'un any, i que també havia estat a Pallerols i rodalies.
   
  Autor Daniel (Igualada) | 07/06/2010
   Comentari Malauradament no vaig tinguer el plaer de coneix'el, peró si la seva tasca duta a terme que ens ha permés a molts, com es el meu cas, coneixer aquest cami.
Gracies i segur, que des del Cel, ens acompanyis en cada sortida.
   
  Autor familia Jaureguizar-Gratacós | 07/06/2010
   Comentari si bé ens hem afegit més tard a aquest meravellós projecte, volem agrair a en Minguet i a la seva família el seu inestimable recolzament i ajut i el tindrem molt present. Li demanem que des del Cel ens ajudi a seguir amb entusiasme el que ell va començar.
   
  Autor Antonio Mencía | 07/06/2010
   Comentari Que el Señor le tenga en su gloria.
   
  Autor Pere Bonet Miret | 07/06/2010
   Comentari APART DEL QUE SUPOSA AQUEST FET PER A LA SEVA FAMILIA MES DIRECTA. UNA VERITABLE PERDUA PER L'ASSOCIACIO, PER PALLEROLS, PER A TOTES LES PERSONES QUE VIUEN I/O ESTIMEN AQUESTES CONTRADES, I EN GENERAL PER A TOTHOM. ES MEREIX LA MISSA/HOMENATGE QUE ESTEU PREPARANT. MENTRES TANT PREGUEM PEL DESCANS DE LA SEVA ANIMA QUE DE BON SEGUR JA GAUDEIX DEL PREMI BEN MERESCUT DURANT EL SEU PAS PER AQUEST MON.
   
   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat
Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.

   
     


Pallerols de Rialb, 20 de maig de 2010
©2010. Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra   
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612