Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Noticies > Romiatge a Torreciudad
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
 
Romiatge a Torreciudad  Celebracions    
De Pallerols a Torreciudad    

inserir comentarisinserir comentaris
veure comentarisveure comentaris (12)

imagen1
     
La Mare de Déu del Roser de Pallerols, arriba al Santuari de Torreciudad      

 

Puntualment, a les 12 del migdia, Joan Emili Estil·les ens revé a l'oficina d'Informació de Torreciudad, amb unes paraules de benvinguda. A continuació, Mercè Betriu, en nom de l'Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra, explicà el per què de la vinguda a aquest santuari marià. Seguidament veiérem un interessant vídeo de Torreciudad, que descriu la història d'aquest santuari i a través de les paraules de l'escultor Joan Mainé, autor del retaule, explica les diferents escenes d'aquest magnífic conjunt escultòric.  

 

Després vingué la processó amb la Mare de Déu del Roser de Pallerols que va discórrer per la explanada del santuari fins entrar en ell. Mentre es feia la processó es cantaren els goigs del Roser de Pallerols acompanyats pel so d'un DVD, que ressonava a tota la explanada, gravat pel Cor del Col·legi Canigó.

 

Dins el Santuari fórem rebuts pel rector, Mn. Javier de Mora Figueroa, que digué unes paraules de benvinguda i beneí una pàl·lia molt bonica confeccionada per unes senyores especialment per aquesta ocasió.

 

A continuació començà la missa, que fou celebrada per Mn. Carlos Palos, de Lleida. En l'homilia parlà de la festa del dia, Pentecostès, i tot seguit remarcà les moltes coincidències que tenen les dues imatges. Ambdues estan en llocs prepirinencs, banyats per rius (el Segre i el Cinca). També el Santuari de la Verge del Pilar, a Saragossa, està banyat per un riu, l'Ebre. Totes aquestes advocacions de la Mare de Déu van fer favors importants a Sant Josepmaria Escrivà en moments difícils de la seva vida. La de Torreciudad, quan l'any 1904 li va fer el favor de curar-lo quan estava a punt de morir; la de Pallerols, quan l'any 1937 li féu el favor de donar-li a conèixer la voluntat de Déu quan estava molt angoixat perquè no sabia el que havia de fer per agradar al Senyor. També la Verge del Pilar li féu nombrosos favors en els seus anys de seminarista a Saragossa. Sovint clamava: "Senyora, que hi vegi!"; "Senyora, que es faci!".

   
     
Anar al text  Ir al texto 
   
Entrant al Santuari
 - Entrant al Santuari
   
   
     
A la tarda es resà el rosari
 - A la tarda es resà el rosari
   
   
     
Durant el rés del rosari. Al fons, la presa de El Grado
 - Durant el rés del rosari. Al fons, la presa de El Grado
   
   
     
A l'interior del Santuari. En primer terme la imatge de la Mare de Déu del Roser de Pallerols
 - A l'interior del Santuari. En primer terme la imatge de la Mare de Déu del Roser de Pallerols
   
   
     
Besant la imatge de la Mare de Déu del Roser de Pallerols
 - Besant la imatge de la Mare de Déu del Roser de Pallerols
   
   
     
La gent es prodigà amb afectes a la Mare de Déu
 - La gent es prodigà amb afectes a la Mare de Déu
   
   
     
Pàl·lia que regalaren unes senyores, recordant la data del 22.11.1937
 - Pàl·lia que regalaren unes senyores, recordant la data del 22.11.1937
   
   
     

 

Després de la missa dinàrem pels contorns del santuari i a les 4 en punt es passà un DVD de 30 minuts de duració fet per Dàmaso Ezpeleta, en el que d'una forma atraient es narra el Pas dels Pirineus.

 

A les 5 de la tarda començà el rés del rosari que es féu portant la imatge de la Mare de Déu del Roser de Pallerols des del Creuer fins al Santuari (una mica més d'un Km).

 

Arribats al Santuari hi hagué la Benedicció amb el Santíssim i finalment la gent s'acomiadà de la imatge de la Mare de Déu de Pallerols, amb evidents mostres d'afecta.

 

Finalment hem de dir que hem deixat una imatge més petita a la galeria d'imatges que hi ha a Torreciudad, de manera que tothom que vagi a aquest Santuari podrà visitar la Mare de Déu del Roser de Pallerols.

 

En total hi assistiren unes 300 persones d'arreu de Catalunya. També hi hagué una bona representació de la Baronia de Rialb.         

 

Per a més informació sobre Torreciudad: www.torreciudad.org
   

 12 Comentaris
   
  Autor Tino Morales | 18/06/2009 16:06:30
   Comentari Florentino, te felicito por tu buen gusto en todas las tomas de las imágenes que nos brindas a todos.
   
  Autor Noemí M | 12/06/2009 19:26:08
   Comentari Al ver a mi hija besando la Virgen , de pronto he sentido una gran alegria y un flotar en el aire que solo se puede sentir y no explicar.
Todo se lo debo a Loles que fue ella quien me invito a ir ese fantastico dia.
   
  Autor Jordi | 08/06/2009 22:42:13
   Comentari Les fotografies són de Florentí Ysern. La de la portada és de JJ. Crespo. Són els dos fotògrafs habituals dels esdeveniments de la web.
   
  Autor Joan Forrellat | 08/06/2009 19:32:03
   Comentari Voldria felicitar a qui va fer les fotografies del romiatge : son molt boniques i cal guardar-les. Enhorabona !
   
  Autor jose luis fernandez | 06/06/2009 19:07:57
   Comentari Gracies a tots els que heu fet possible la arribada de la Mare de Déu de Pallerols, a la seva casa a Torreciudad. Confio anar a veure aquesta imatge el proper juliol .Demanem-la pels malalts
   
  Autor Jordi | 04/06/2009 10:23:46
   Comentari Per a Rosa B. Com és natural ens interessa molt qualsevol informació sobre l'expedició de 1937. Per això, si et sembla bé, podries donar-nos algun mail o telèfon de contacte per parlar sobre aquest tema. Pots entrar a l'apartat de Contacte i donar les teves dades. També pots telefonar directament al 629.910.612.
   
  Autor Rosa B. | 03/06/2009 17:42:20
   Comentari Conec un testimoni, encara viu, del pas de Sant Josemaría per Pallerols
   
  Autor Jordi | 03/06/2009 10:41:13
   Comentari Para Conchita Antón. Esperamos que antes de un mes tendremos disponible el DVD. Informaremos a través de esta web.
   
  Autor Conchita Antón | 02/06/2009 17:28:31
   Comentari buenas tardes, acabo de ver la romería, estuve el año pasado celebrando los 70 años y me encantaría ver ese DVD del Paso de los Pirineos, ¿me lo podéis enviar?
Mil gracias,
Conchita Antón
   
  Autor Jordi | 02/06/2009 14:14:13
   Comentari Com diu Manuel Agraz, vam deixar una imatge més petita a la galeria d'imatges que hi ha a Torreciudad, de manera que tothom que vagi a aquest Santuari pot visitar la Mare de Déu del Roser de Pallerols.
   
  Autor Manuel Agraz | 02/06/2009 11:54:37
   Comentari ¿No hi afegiu que es va portar una còpia, petita, de la Mare de Déu de Pallerols, per deixar-la a la galeria de imatges de Torreciudad?
   
  Autor Xavier | 02/06/2009 10:15:15
   Comentari Estic emocionat amb aquesta notícia i l'afecte de tanta gent a la Mare de Deu del Roser i a la de Torreciutat. Felicitats i aveure si una próxima vegada puc vindre. Xavier
   
   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat
Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.

   
     


Torreciudad, 31 de maig de 2009
©2009. Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra   
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612