Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Blog del Caminant > Geologia del Camí d'Andorra
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
Blog del Caminant    
 

Jordi Piferrer

A través d’aquest Blog, tots els caminants podran intercanviar les seves experiències i exposar els seus criteris i suggeriments sobre aspectes relacionats amb el Camí de Pallerols a Andorra.

Coordinarà el Blog: Jordi Piferrer *


Tots els relats, es visualitzen per ordre Cronològic .

També es poden veure segons els apartats:
Caminades , Expedicions d'evasió , Expedició de 1937 , Cultura, festes i tradicions .


 
20 de desembre de 2010
Geologia del Camí d'Andorra   

 

Després de les tres magnífiques Caminades pel Camí d'Andorra d'aquest curs 2010-11, Octavio Rico* ens obsequia amb les seves observacions geològiques fruit de més de 10 anys de contacte amb aquesta ruta.

S'obre així una nova secció Geològica en què l'Octavio ens ajudarà a obrir "l'ull científic" davant les moltes empremtes del passat geològic del Pirineu que es poden descobrir al llarg del camí que discorre pel marge dret del Segre des d'Oliana fins a les terres d'Andorra.

No hi ha dubte que el recorregut, des de la mateixa vora del Pirineu, on aquest contacta amb la Depressió de l'Ebre, fins al mateix cor de la serralada, ja en territori andorrà, ofereix a l'observador i al caminant una oportunitat immillorable de conèixer millor la història del país i de la cadena muntanyosa que recorrem al llarg de l'any.

Aquest és l'objectiu principal d'aquesta nova secció, que esperem us agradi.

Podeu veure els tres articles geològics corresponents a les tres últimes Caminades de l'any 2010: octubrenovembre desembre.

 

* Octavio Rico Romero (1957), llicenciat en Ciències Geològiques per la Universitat de Barcelona, catedràtic de Biologia i Geologia. Ha desenvolupat la seva activitat docent en diversos col·legis privats i instituts públics d'ensenyament mitjà. Actualment a l'IES Joan Mercader, d'Igualada. Autor de nombrosos articles científics relacionats principalment amb la Biologia evolutiva, la paleoantropologia i la Filosofia de la Ciència. Professor associat de la Facultat d'Educació de la Universitat Internacional de Catalunya. Coautor de llibres de text de "Biologia i Geologia" (de E.S.O. i Batxillerat), de les editorials MacGraw Hill Interamericana, i EDITEX.

Coautor, amb Dámaso Ezpeleta, del llibre "Travessant la nit", Ed. Albada. Terrassa-2004.

inserir comentarisinserir comentaris
   
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible

 
   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.
   
     
  Comentari s
   
   Autor conxa | 
   Comentari Molt bo i interessant aquest apartat
   
   Autor Daniel (Igualada) | 
   Comentari Els he torbat molt interesants i es una molt bona idea incorporar aquesta secció, ja que ens ajudará a coneixer millor el Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.
   
 
     
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612